https://www.mapuche.nl/
| english | español | banners |
Over
Mapuche Stichting - FOLIL


Mapuche Stichting FOLIL (Folil betekent wortels, roots) is op 17 maart 2000 opgericht door in Nederland woonachtige Mapuches. De oprichters zijn voornamelijk ballingen die in het tijdperk Pinochet (1973-1989) Chili hebben moeten verlaten. De organisatie bestaat in zijn geheel uit vrijwilligers.

Folil geeft informatie over de cultuur en de mensenrechtensituatie van de Mapuches. Hiertoe worden bijeenkomsten en exposities georganiseerd en lezingen gehouden. Ook maakt en ondersteunt Folil documentaires over de Mapuches. Jaarlijks wordt een Wetripantu georganiseerd, een Mapuche nieuwjaarsviering waarbij de overgang van de wintertijd naar de zomertijd wordt gevierd.

Tevens geeft Folil morele, materiële en financiële steun aan o.a. Mapuche-radiostations, websites, familieleden van Mapuche-gevangenen en grassroots-organisaties in Chili en Argentinië.

FOLIL werkt nauw samen met verschillende organisaties in Europa, Chili en Argentinië.

Hoe kunt u ons steunen?

Wij zoeken donateurs om de diverse projecten te kunnen realiseren. Ook zoeken wij vrijwilligers die samen met ons aan de verschillende activiteiten willen werken zoals: film, communicatie, kunst, lezingen en muziek optredens.

Ook zoeken wij: grafisch ontwerpers, PHP/AJAX editors, mensen met kennis van Online (internet)Radio techniek en radio programma makers,vertalers en schrijvers voor de verschillende Mapuche webpagina’s.

De PHP/AJAX editors zijn nodig voor onze online Mapuche radio: http://radio.mapuche.nl
De Mapuche radiomakers in Chili en Argentinië kunnen hier inloggen en hun radioprogramma's uploaden naar de radio webpagina voor een gratis uitzending. In de toekomst kunnen deze radio programma makers ook onderling programma's uitwisselen voor de radio stations aan de grond.