http://www.mapuche.nl/


21 maart 2012
De Hommel Op Wereldreis, met optreden van Mapuche band Pewmayen.
In Arnhem.

Het Wijkcentrum de Hommel in Arnhem is aan een nieuw concept begonnen (Stichting Rijnstad, in de wijk Sint Marten). Naar aanleiding van het bezoek van de band uit Chili is er besloten om de woensdag instuif aan te passen. Normaal gesproken is er alleen een kook, knutsel, sport & spel middag, maar het komende week wordt er een activiteit georganiseerd met betrekking tot Zuid Amerika.

Volgens de organisatoren;

Bij het sporten gaan we Surinaamse kinderspelletjes doen, bij het koken gaan we Braziliaanse hapjes en een punch maken en tenslotte bij het knutselen gaan we een verentooi maken.

Na deze activiteiten is de gymzaal omgetoverd in een feestzaal/danszaal, waarbij de kinderen zich kunnen schminken als indianen en zich kunnen verkleden als bv. een Mapuche (Ze kunnen dan ook op de foto). Er komt een educatieve hoek waar er boeken over Chili komen te liggen en Mapuche plaatjes/foto's. Er zal ook een tafel komen met allemaal instrumenten die ze mogen gebruiken.
Pewmayen
Pewmayen
Vanaf 16.00 tot 16.30 uur is er een optreden van Pewmayen en dan zal er een disco komen, waar Salsa/Merenque en muziek van inti illimani wordt gedraaid.

Na de optreden worden empenadas broodjes uitgedeeld en mogen ze een drankje die de kinderen zelf hebben voorbereid. Dit is tevens de lancering van dit nieuwe concept. Onze volgende wereldreis zal Azië worden.

Voor meer informatie:
Het adres is
Wijkcentrum De hommel
Route: De wiltstraat 6
6821 CE Arnhem
tel nummer: 026-44 50 764
e-mail: hommel@rijnstad.nl

Zuid America